Όχι της Άρτας και για το Χανόπουλο

Όχι είπε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για την δημιουργία δομής προσφύγων στο Χανόπουλο, όπως είχε ανακοινωθεί μετά την σύσκεψη στην Αθήνα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Είχε προηγηθεί το όχι και για τα Κρεκούκια στον Αμμότοπο.

Η έκταση στο Χανόπουλο είναι ιδιωτική και φαίνεται ότι είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ του ιδιώτη και της κυβέρνησης για την μίσθωση πενήντα στρεμμάτων προκειμένου να γίνει Κέντρο για την φιλοξενία 1500 προσφύγων και μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Άρτας βέβαια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες παρά μόνο μετανάστες και για μία ακόμη φορά έβαλε στην ατζέντα τις δύο με τρεις χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στους κάμπους της Άρτας και με τους περισσότερους να απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.

Κατά τον ίδιο ο αριθμός αυτός –μάλλον δεν έχει κανένας σαφή εικόνα για την διαμονή τους και για τις συνθήκες διαβίωσης- θα πρέπει να συνυπολογιστεί και να «χρεωθεί» στην περιοχή.

Πέραν αυτού και ενώ υπήρξαν εισηγήσεις για συγκεκριμένη πρόταση καθώς και η Άρτα θα πρέπει να συμβάλλει στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντ’ αυτού ο δήμαρχος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να γίνει εκ νέου συζήτηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πάει το σύνολο της χώρας σε ποσοστά άνω του 1% τότε να ζητηθούν μικρές και διαχειρίσιμες δομές σε όλους τους δήμους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ