Όχι στη δομή προσφύγων από την ΕΤΕΖ

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και απόφαση των μελών της δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην φιλοξενία ανήλικων και ενήλικων προσφύγων στο Δήμο Ζαγορίου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, στο Δήμο Ζαγορίου μια από της πιο τουριστικές περιοχές της Ηπείρου με τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεψιμότητας ετησίως και τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η τοποθέτηση και η δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έσοδα κράτους, απώλειες στις θέσεις εργασίας και τελικώς τον μαρασμό για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

«Ας το σκεφτούν καλά οι άνθρωποι του υπουργείου που έχουν βάλει την υπογραφή τους και τους προτρέπουμε να δουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το Ζαγόρι. Γι’ αυτούς τους λόγους οι αρμόδιοι θα μας βρουν απέναντι τους γιατί πρώτα υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, την ιστορία του, τον πολιτισμό του, και ύστερα τις επιχειρήσεις μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ