Όταν σχεδίαζαν δίιχνη Εγνατία..

Πολλά χρόνια πριν, όταν είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την Εγνατία Οδό και ξεκινούσε το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να δημοπρατεί μικρά τμήματα του έργου είχε σημάνει συναγερμός…

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 90 και κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να γίνει αναπροσαρμογή των μελετών της Εγνατίας με επιλογή δίιχνης κατασκευής για να κατέβει στα μισά το κόστος.

Φυσικά επαναστάτησαν τότε Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη.. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και απειλούνταν κινητοποιήσεις από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο…

Αναγκάστηκαν λοιπόν όσοι το σκέφτηκαν να το μαζέψουν άρον άρον. Έτσι το 2008 η Εγνατία μπήκε στην καθημερινότητά μας όπως όλοι την γνωρίζουμε..

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, όπου η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και δίνει απαντήσεις ακόμη και στα δυσκολότερα κατασκευαστικά έργα, κάποιος στο ίδιο υπουργείο που φέρει άλλη ονομασία, έχει την φαεινή ιδέα να γίνει δίιχνος ο δρόμος της Ιόνιας από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά..

Δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε δρόμο. Πρόκειται για τμήμα της Ιόνιας, την φυσική της εξέλιξη και ολοκλήρωσή της. Οτιδήποτε διαφορετικό ας το κρατήσουν στο Υπουργείο τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ