Όταν η εξουσία δεν αντέχει την αλήθεια φιμώνει τη δημοσιογραφία

BAKSEBANHS_LISTAΗ αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOTDOC και τον Κώστα Βαξεβάνη ήταν κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να αντέξει ένα πολιτικό σύστημα που παραπαίει.

Ένα πολιτικό σύστημα που δεν αντέχει την αλήθεια. Το ίδιο ακριβώς που έκρυβε επί τρία χρόνια τη συγκεκριμένη λίστα γιατί προφανώς ήθελε να την κρύψει.

Έτσι σε μία προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και της δημοσιογραφίας η εισαγγελία προχώρησε την αυτεπάγγελτη δίωξη και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων!

Ποια ήταν αυτά; Μα τα 2059 ονόματα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Ήταν η λίστα που πήγαινε κι έρχονταν χωρίς κανένας να την αγγίζει. Άλλος γιατί την ξέχασε, άλλος γιατί έχασε το cd κι άλλος επειδή άφησε στο γραφείο το usb.

Κι ενώ λοιπόν από έντυπα κι ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύθηκαν μέχρι τώρα πολλές λίστες , άλλες από το ΣΔΟΕ άλλες από άλλες αρχές κανένας δεν κινήθηκε, αυτή τη φορά η εξουσία δεν άντεξε.

Έτσι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κ.Βαξεβάνη, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το μάτι. Αντί να συλλάβουν κλέφτες και παρανομούντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ