Ως το τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

aerodromio_stefos1

Η αποπεράτωση του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κυκλοφορίας και οι οδικές συνδέσεις απομένει να ολοκληρωθούν ώστε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων να αποκτήσει πλήρως τη νέα του μορφή και να καταστεί ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας. Μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν δύο νέοι τροχόδρομοι, νέος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, νέος πύργος ελέγχου, αμαξοστάσιο, το δίκτυο απορροής και αποστράγγισης ομβρίων, έγινε η διευθέτηση των καλωδιώσεων, ολοκληρώθηκε η περιμετρική ασφάλεια και ο φωτισμός καθώς και ο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Έτσι δεκατρία χρόνια μετά την έναρξη ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα έργα στο Νομό Ιωαννίνων φτάνει στο τέλος του.

Η πρώτη σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε το 2006, με συμβατική ημερομηνία περαίωσης το 2009. Από τότε έχει πάρει εννιά παρατάσεις με την τελευταία σύμβαση να υπογράφεται στις 18.9.2014.

Το Σεπτέμβρη του 2017 ξεκίνησε η επέκταση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του αεροσταθμού, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 90% και η αποπεράτωση των εργασιών προβλέπεται για τα τέλη Ιουνίου.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος ο οποίος συναντήθηκε με τους επιβλέποντες μηχανικούς και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία των εργασιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Στέφος πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα προωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλου του Νομού και της Ηπείρου. Το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο σε συνδυασμό με τους αυτοκινητόδρομους και την προέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά θα καταστήσουν τα Γιάννενα κόμβο συγκοινωνιών για τα δυτικά Βαλκάνια, συμβάλλοντας πλήρως στην άρση της χρόνιας απομόνωσης της περιοχής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ