Ως τις 11 Ιουλίου οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

syriza

Περιθώριο λίγων ημερών δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη του ώστε να εκφράσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα βουλευτικά ψηφοδέλτια. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και στο πλαίσιο αυτό έφτασε εγκύκλιος σε όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές που αφορά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων βουλευτών.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 11η Ιουλίου. Σύμφωνα δε με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, έως τα τέλη Ιουλίου ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων θα είναι έτοιμος.

Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από τις Νομαρχιακές Επιτροπές, τις Οργανώσεις Μελών και τα μέλη του κόμματος και, όπως επισημαίνεται, στα ψηφοδέλτια θα τηρηθεί η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων.

Επιπλέον, οι συντονιστές/στριες και αναπληρωτές συντονιστές/στριες των Ν.Ε. ή των Ο.Μ. που επιθυμούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα για υποψηφιότητα οφείλουν με την κατάθεση της πρότασης να παραιτηθούν από τη θέση τους, καθώς είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του/της συντονιστή/στριας με αυτή του προτεινόμενου/ης υποψηφίου/ας. Η παραίτηση από την εκάστοτε θέση δεν σημαίνει απαραίτητα και την τελική υποψηφιότητα του/της συντρόφου/ισσας.

Στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων συμμετέχουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου. Τα μέλη της Επιτροπής δεν θα είναι υποψήφια στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ