Ως τα μεσάνυχτα και η σταυροδοσία!

ekloges (1)

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών κι αυτό χάρη στην τεχνολογία.

Αρκετά νωρίτερα όμως αναμένεται να γίνει γνωστή και η σταυροδοσία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους μέσω των δήμων. Όπως είχε κάνει γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, γύρω στις 8 το βράδυ θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, στις 21:00 το βράδυ της 21ης Μαΐου αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας.

Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε κάνει γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, έως τα μεσάνυχτα θα έχει γίνει γνωστή η σύνθεση της νέας Βουλής, καθώς θα έχουν γίνει γνωστοί οι σταυροί προτίμησης όλων των υποψηφίων. Παράλληλα, για πρώτη φορά εντός της ημέρας των εκλογών, θα υπάρχει ανακοίνωση, σε περιοδικά χρονικά διαστήματα, για τον αριθμό των εκλογέων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ