Οριστικά στον Δήμο το παλιό Πανεπιστήμιο

DOMPOLH2

Μια μεγάλη εκκρεμότητα λύθηκε, μία μεγάλη πρόκληση ανοίγει. Κι αυτά αφορούν στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου το οποίο οριστικά πια παραχωρήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο της πόλης είχε υποσχεθεί την παραχώρηση αυτή.

Στο διάστημα που ακολουθήθηκε έγινε όλη η απαραίτητη διαδικασία ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).  

Το κτίριο για επόμενα σαράντα χρόνια (20+20) και με το συμβολικό τίμημα των πεντακοσίων ευρώ το μήνα για τα πρώτα έξι έτη και των χιλίων ευρώ για τα επόμενα παραχωρείται στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το κτίριο για πάνω από είκοσι χρόνια ήταν πλήρως εγκαταλειμμένο και όσες προσπάθειες  είχαν γίνει για την αξιοποίησή του είχαν πέσει στο κενό.

Τώρα ανοίγεται μία μεγάλη πρόσκληση την οποία θα πρέπει να κερδίσει ο Δήμος και η πόλη.  

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με δήλωσή του αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας στον οποίο θέσαμε το αίτημα της παραχώρησης του παλιού πανεπιστημίου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο. Είχα την δυνατότητα να το συζητήσω και πάλι μαζί του στην συνάντησή μας τον περασμένο Ιανουάριο όπου δημόσια τότε έκανε γνωστή την πρόθεση παραχώρησης. Χρειάστηκε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες μας και συνεχής συνεργασία με την ΕΤΑΔ ώστε να έχουμε την οριστική της απόφαση. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Στέφανου Βλαστού τον οποίο επίσης ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστούμε επίσης όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ και τον Ηπειρώτη πρόεδρό της Αντώνη Μπέζα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την βουλευτή του Νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για την σημαντική της συμβολή ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το παλιό πανεπιστήμιο θέλουμε να αποτελέσει το σύμβολο της νέας εποχής για τα Γιάννενα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως με την πανεπιστημιακή κοινότητα για να λάβουμε τις οριστικές αποφάσεις. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που θα βάλουν τέλος στην φθορά του χρόνου και θα αποδώσουν στην πόλη ένα κτίριο στο οποίο θα συνυπάρχουν η παιδεία, ο πολιτισμός, ένα κομμάτι της ιστορίας της αλλά και όλα όσα θα συμβολίζουν το μέλλον της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ