Οριστικά στο αγρόκτημα Κατσικά το Κλειστό της ξιφασκίας

kleisto

Οριστική είναι η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για εγκατάσταση του κλειστού της ξιφασκίας στο αγρόκτημα του Κατσικά.

Προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει η Περιφέρεια κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά στην τροποποίηση των όρων σύμβασης παραχώρησης της έκτασης και η δεύτερη στην εκπόνηση όλων των μελετών που απαιτούνται.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών είχαν συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και υπηρεσίες της Περιφέρειας για το θέμα της χωροθέτησης του Κλειστού της ξιφασκίας.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την χωροθέτηση του Κλειστού στην συγκεκριμένη έκταση, υπογράμμισε όμως την ανάγκη εκπόνησης όλων των απαραίτητων μελετών για να προχωρήσει η διαδικασία.

 «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επέλεξαν τον χώρο της πρώην ΔΕΛΙ, ο οποίος έχει μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια ως τμήμα του αγροκτήματος της Γεωργικής Σχολής. Η συγκεκριμένη έκταση είναι εντός ΖΟΕ και από τον έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου διαπιστώθηκε ότι μπορούν να χωροθετηθούν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ωστόσο απαιτείται μία σειρά από μελέτες και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η λειτουργία του Κλειστού θα γίνει με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας και του Δήμου, ο Δήμος δηλαδή θα είναι ενεργός. Συμμετέχουμε στις διαδικασίες αλλά δεν κραυγάζουμε» ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο Θωμάς Μπέγκας

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών και πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα επανέλαβε ότι τα Γιάννινα δικαιούνται ένα σύγχρονο, καινούριο κλειστό γυμναστήριο.

«Τα Γιάννενά μας, ως πρωτεύουσα της Ηπείρου, δεν μπορεί να συμβιβάζονται με τα μεταχειρισμένα και την μετριότητα. Είναι ζήτημα περηφάνιας και αξιοπρέπειας», είπε χαρακτηριστικά και έθεσε μία σειρά ερωτημάτων για την χωροθέτηση που αφορούν στο κόστος του έργου, την θεμελίωση, την πιστοποίηση, τα κυκλοφοριακά δεδομένα και συμβατότητα με τους όρους παραχώρησης του αγροκτήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ