Οργισμένη αντίδραση για τη δημοσκόπηση

Οργισμένη είναι η αντίδραση της παράταξης «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου με αφορμή την δημοσίευση στοιχείων δημοσκόπησης σε αθηναική ιστοσελίδα, θέμα που ανέδειξε από το μεσημέρι το Epiruspost.

Η παράταξη μιλά για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και όπως σημειώνει θα προσφύγει άμεσα στις δικαστικές και τις αρμόδιες διοικητικές αρχές.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

«Με έκπληξη το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Μαΐου, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο τα «πορίσματα» μιας «δημοσκόπησης» την οποία ανήρτησε πανελλήνιας εμβέλειας αθηναϊκή δημοσιογραφική ιστοσελίδα.

Χωρίς να αναφέρεται πουθενά η εταιρεία που διενέργησε τη δημοσκόπηση, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, η ημερομηνία, ο τόπος, οι ηλικίες των ερωτηθέντων πολιτών αλλά ούτε καν ο εντολέας της, είναι εύλογο ότι γεννώνται πολλά ερωτηματικά κατά πόσο η συγκεκριμένη «δημοσκόπηση» τήρησε τους όρους νομιμότητας και δεοντολογίας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Το πιο προκλητικό είναι, ότι η παράταξη μας «Ήπειρος Όλον» μια αυτοδιοικητική παράταξη που κατέρχεται με ψηφοδέλτια και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, σκοπίμως αγνοήθηκε από τα «πορίσματα» της «δημοσκόπησης» επειδή προφανώς η δυναμική που καθημερινά αναπτύσσει στο εκλογικό σώμα της Ηπείρου δεν βόλευε τους «γνωστούς-άγνωστους» εντολείς της.

Είναι σαφές, ότι η εν λόγω «δημοσκόπηση» από εργαλείο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, δυστυχώς μετατράπηκε σε όργανο χειραγώγησης της.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, επειδή ελάχιστες εβδομάδες πριν τις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου απροκάλυπτα κάποιοι επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τους όρους και τους κανόνες της προεκλογικής περιόδου.

Καταγγέλλουμε δημόσια το γεγονός και καλούμε τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις Περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο να καταγγείλουν αυτές τις ανεπίτρεπτες πρακτικές. 

Δηλώνουμε πως αύριο, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μας θα προσφύγουμε σε κάθε διοικητική και δικαστική αρχή.

Οι πολίτες της Ηπείρου δεν φιμώνονται, η βούλησή τους δεν χειραγωγείται, η δυναμική υποστήριξης στην παράταξη «Ήπειρος Όλον» δεν ανακόπτεται!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ