Οργή στο Μέτσοβο για το κλείσιμο της Eurobank

Λουκέτο βάζει η Eurobank στο υποκατάστημα που λειτουργεί στο Μέτσοβο γεγονός που εγείρει αντιδράσεις.

Ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας με επιστολή που απευθύνει στην διοίκηση της Τράπεζας τονίζει την κάθετη αντίθεση των κατοίκων και την απογοήτευση όλων από την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο Δήμος Μετσόβου με πληθυσμό 7.000, είναι ορεινός Δήμος με μεγάλη τουριστική κίνηση (συγκαταλέγεται με έρευνες των τελευταίων χρόνων μεταξύ των έξι κορυφαίων χειμερινών προορισμών με τρία χιονοδρομικά κέντρα) που πολλές φορές τον χρόνο οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 6000-7000 ημερησίως.

«Σημειώνουμε ότι οι γύρω κοινότητες  είναι όλες ορεινές και κατοικούνται από υπερήλικες στο 70-80% που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ΑΤΜ ή με το e-banking  και δεν μπορούν να μετακινούνται  εκτός Δήμου για συναλλαγές με την τράπεζα προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επιπρόσθετα οι τραπεζικές συναλλαγές του Δήμου είναι με την Τράπεζα αυτή και η συνεργασία μας υπήρξε ιδανική όλα αυτά τα χρόνια όπως και για το σύνολο των Δημοτών και των επισκεπτών που θα στερηθούν των υπηρεσιών της», σημειώνει στην επιστολή.

Ο Δήμος ζητά την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και της τουριστικής κίνησης.

               

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ