«Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι..» στα Γιάννινα

«Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι..». Το βιβλίο του Νίκου Στέφου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που οργανώνεται στα Γιάννινα την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις επτά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac.

Την εκδήλωση οργανώνουν οι εκδόσεις Έναστρον και το Τμήμα Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στον οποίο υπεύθυνος ο Χάρης Λαζάνης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο βουλευτής Κώστας Τασούλας, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης, ο πρέσβης ε.τ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο συγγραφέας Νίκος Στέφος.

Θα συντονίζει ο δικηγόρος- διαμεσολαβητής Χάρης Λαζάνης.

«Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Όμως οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν ακόμα και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας… Και φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Γιατί δεν συμβιβάστηκε τότε ο Καραμανλής; Γιατί δεν υποχώρησε; Γιατί δεν έκανε πίσω μπροστά στις πιέσεις, τις υποδείξεις και τις απειλές; Γιατί πήγε στο Βουκουρέστι αποφασισμένος να συγκρουστεί αν και είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών από αυτή την απόφασή του; Σε αυτά και πολλά άλλα γιατί, επιχειρεί να απαντήσει αυτό το βιβλίο.

Να φωτίσει τις άγνωστες πλευρές, τα παρασκήνια, τις μυστικές συναντήσεις, τις μάχες των πρωταγωνιστών και τα ντοκουμέντα που όχι μόνο αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε στο Βουκουρέστι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά εξηγούν και όλα όσα επακολούθησαν… Με πραγματικά στοιχεία, με αληθινές μαρτυρίες και χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση…

Σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο που κράτησε αυτή η έρευνα, για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος. Πως ο Καραμανλής δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για αυτή την πατριωτική του στάση, για αυτό το εθνικό του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι.» αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου ο Νίκος Στέφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ