«Ώρα Ελλάδος.. Βουκουρέστι» και στα Γιάννινα

Ένα πολιτικό θρίλερ που σημάδεψε την ιστορία της χώρας τα τελευταία χρόνια εκτυλίσσεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι» του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στα Γιάννινα, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Τομέας Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ και στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πολίτες που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν γνωστά γεγονότα από την διαπραγμάτευση Καραμανλή και το όχι που είπε στο Βουκουρέστι αλλά και παρασκήνιο από τις ημέρες εκείνες.

Άλλωστε οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν ακόμα και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας…

Την εκδήλωση συντόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Χάρης Λαζάνης. Λιτός και περιεκτικός ο λόγος του, ουσιαστικός σε όλη την διάρκεια, άφησε χώρο και χρόνο στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς ένα βιβλίο αποτελεί την αφορμή για να φωτιστούν άγνωστες στιγμές της ιστορίας. Ο Χάρης Λαζάνης με τον συντονισμό του κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος καταφέρνει να αφηγείται με τρόπο πραγματικά μοναδικό για πολιτικό, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο συγγραφέας Νίκος Στέφος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην πρώτη του γνωριμία με τον Κώστα Καραμανλή όσο και στη μακρά σχέση που έχει με τον Αλέξανδρο Μαλλιά, σχέση που χτίστηκε όταν ο δεύτερος ανέλαβε επικεφαλής της πρώτης ελληνικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ