Ομόνοια: Τυχοδιωκτισμός από το Mega

Στη συμμαχία των πολιτικών σχηματισμών που στηρίζουν την Κυβέρνηση Ράμα προσχώρησε το Mega το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται στην Αλβανία ως το κόμμα των Ελλήνων.

Η ίδρυση του συγκεκριμένου κόμματος είχε επιφέρει την πρώτη διάσπαση στο χώρο της ελληνικής μειονότητας, ωστόσο η πορεία του στα πολιτικά πράγματα της γείτονος δεν υπήρξε ποτέ αξιόλογη και ουσιαστική.

Η απόφασή του να συμπράξει με τον Ράμα, την στιγμή που είναι καθολικό το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ομόνοιας.

Στην ανακοίνωσή της εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κάνοντας λόγο για πολιτικό καιροσκοπισμό των στελεχών του Mega.

«Σήμερα βρέθηκαν έτοιμοι να υπογράψουν με τον Έντι Ράμα και να μετατραπούν σε φερετζέ των πολιτικών του παιχνιδιών που στοχεύουν στο να στήσουν στην ουσία μονοκομματική εκλογική διαδικασία για τοπική αυτοδιοίκηση στις 30 Ιουνίου. Είναι έκθετοι έναντι του αισθήματος και αντίληψης περί δημοκρατικών διαδικασιών του συνόλου της ΕΕΜ.

Επί το πλείστον είναι εκτεθειμένοι σε ότι αφορά την εθνική διάσταση της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα δεν έχει ακόμη απαντήσει για στυγερή δολοφονία από δυνάμεις αστυνομίας μέλους της ΕΕΜ για το οποίο ζητάει πόρισμα και η ΕΕ. Επί το πλείστον στην παράκτια περιοχή συνεχίζεται η δίωξη της γηγενούς Ελληνικής κοινότητας.

Το MEGA αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη σύμπραξης με το ΣΚ σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Αποτελεί τυχοδιωκτισμό οποιοδήποτε προσδοκώμενο πολιτικό πρόσκαιρο αντάλλαγμα. Η ιστορία είναι αμείλικτη με τέτοιες συμπεριφορές.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπερνούμε την προσβολή της σιωπής τους και του εμπαιγμού έναντι της διαδικασίας που συντηρούσαμε. Αντιπαρερχόμαστε και τους αφήνουμε στην κρίση του συνόλου της κοινότητας μας που πάντοτε είχε σωστό κριτήριο προσανατολισμού στις εξελίξεις.

Μας διευκόλυνε η απόφαση της ηγεσίας του MEGA ώστε να έχουμε πιο ξεκάθαρη την προοπτική της πορείας μας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολη η αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε στενά ταυτισμένη σύμπραξη με το ΚΕΑΔ αλλά τα δύσκολα αξίζουν μάλλον!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ