Ομόνοια: Τετελεσμένα στη Χιμάρα και λεηλασία περιουσιών

ximara geniki

Η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντη Μπελέρη από τις Αλβανικές αρχές, πέραν των άλλων, δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή της Χιμάρας.

Ο δήμος εξακολουθεί να διοικείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να είχε αποχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Στο διάστημα αυτό όμως συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις και μάλιστα για πολύ σημαντικά ζητήματα στην περιοχή.

Η Ομόνοια, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι πρόκειται για «παράνομα τετελεσμένα στην περιοχή της Χιμάρας ειδικά σε ότι αφορά την λεηλασία της ιδιοκτησίας προς εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

Την περίοδο αυτή, απ’ τις εκλογές του Μάη, στο Δήμο Χιμάρας επικρατεί κατάσταση ομιχλώδη και όπου κρατικοί φορείς παρέχουν δια του πρώην Δημάρχου και των δοτών υπαλλήλων,  τις τελευταίες υπηρεσίες σε παράνομα συμφέροντα και συμβόλαια σκοτεινής συναλλαγής.

Εκτεθειμένη σε τέτοιο βαθμό έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, της κοινωνίας της Χιμάρας και σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης στη χώρα, η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να φύγει απ’ την ουσία της υπόθεσης. Ούτε λίγο και ούτε πολύ προσπαθεί να την εμφανίσει ως διαφορά μεταξύ Αθηνών και Τιράνων ενώ είναι πολιτικό ζήτημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και είναι υπόλογοι.

Η Ομόνοια ζητά την εφαρμογή της Χάρτας της Κοπεγχάγης για τα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κράτη για την Αλβανία και επισημαίνει την υποχρέωση των αλβανικών αρχών για απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ