Ομάδα καλλιέργειας γης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

AKTINIDIOΕγκρίθηκε από το Πρυτανικό Συμβούλιο ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ομάδας καλλιέργειας γης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΟΚΑΓΗΠΙ). Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές βιολογικές μεθόδους για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων κυρίως για ιδιο-κατανάλωση και η μη κερδοσκοπική καλλιέργεια φυτών σε μικρή κλίμακα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Στους στόχους της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η καλλιέργεια και διατήρηση τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, δημητριακών, καρποφόρων δένδρων, και κλημάτων με χρήση υλικών και μεθόδων που ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής, βιοδυναμικής ή φυσικής καλλιέργειας.

Ήδη διαμορφώνονται δύο αγροκτήματα στην Πανεπιστημιούπολη: Ένα αγρόκτημα διαχωρισμένο σε μερίδια των 50 τετρ. μέτρων τα οποία θα κατανεμηθούν σύντομα με κλήρωση σε μέλη της ΟΚΑΓΗΠΙ για ατομική καλλιέργεια, και ένα δεύτερο που θα χρησιμοποιείται για την ομαδική καλλιέργεια.

Η κλήρωση αφορά το μερίδιο, και η ανακοίνωση για τις αιτήσεις και την κλήρωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ