Ολοταχώς κατεδάφιση στον καταυλισμό των αθίγγανων

TSIGGANOIΕκρηκτική είναι η κατάσταση στην Φιλοθέη Άρτας από τον καταυλισμό αθίγγανων που αναπτύχθηκε μέσα σε λίγο χρόνο και πριν προλάβει καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιδράσει. Τα προβλήματα που δημιουργούνται πλέον είναι πολλά και σημαντικά κι απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Άρτας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Μάλιστα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καταλόγισαν ευθύνες στον Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη επειδή ενώ το θέμα ήταν γνωστό δεν αντέδρασε στον χρόνο που έπρεπε.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως όντως το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο κι έκανε γνωστό ότι εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα κληθεί και η αστυνομία, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση των αυθαίρετων που έχουν ανεγερθεί.

«Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι οι Ρομά είναι μια συμπαθής κατηγορία και φίλοι αλλά ειδική περίπτωση ταυτόχρονα που δεν καταπολεμούνται εύκολα. Βέβαια όπως ξέρετε ένα οίκημα μπορούν να φτιάξουν στο οικόπεδο που αγόρασαν σε αυτή την περιοχή πέρα από κει ό,τι άλλο ανεγείρεται είναι παράνομο. Οπότε πρέπει να μπει η μπουλντόζα με ό,τι αυτό σημαίνει. Θέλω όμως στο θέμα αυτό να είμαστε ενωμένοι διότι είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία πρέπει να δούμε και χρειάζεται και η συμβολή της αστυνομίας», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαλέξης και απομένει τώρα να οριστεί ο χρόνος κατά τον οποίο θα πιάσει δουλειά η μπουλντόζα αλλά και οι υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ