Ολοσχερής η καταστροφή στον οικισμό αθίγγανων

ZHMIES1Δύσκολες ώρες περνούν οι αθίγγανοι μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη ο οικισμός τους στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Κοντά στις οικογένειες αυτές βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτωνπου δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού και την εξειδίκευση των ιδιαίτερων αναγκών που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαίλη, θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς που έμειναν άστεγοι και ανάμεσά τους αρκετοί ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν παραγγελθεί σκηνές προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στέγασης των πληγέντων, ενώ οι Υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την μέριμνα για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Σταδιακά αποκαθίστανται οι ζημιές που έχουν προκύψει σε διάφορες περιοχές του Νομού, αλλά και το ενδεχόμενο νέας πτώσης δέντρων καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων είναι επικίνδυνο να πέσουν.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές εκτάσεις που υπάρχει επικινδυνότητα λόγω δέντρων οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα.

Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί αγροτικές καλλιέργειες, από τους αντιπροσώπους του ΕΛΓΑ ώστε να αρχίσει η διαδικασία απόδοσης των αποζημιώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ