Όλα στάσιμα για τον δρόμο Καλπάκι- Κόνιτσα

konitsa ne

Όλα στάσιμα για τον δρόμο Καλπακίου- Κόνιτσας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη.

Στάσιμα βέβαια εδώ και χρόνια… Και μπορεί από τους παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας να πέφτει όλο το ανάθεμα στην πενταετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπήρχε το πριν, υπάρχει και το μετά!

Στην προκειμένη περίπτωση το «μετά» μετρά ήδη δύο χρόνια.

Δύο χρόνια όπου οι απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών είναι πανομοιότυπες.

Στην τελευταία λοιπόν αναφέρεται ότι «εξακολουθούν να εκκρεμούν οι εγκρίσεις της μελέτης των Τεχνικών Έργων και του Κτηματολογίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 33,6 εκατομμύρια € (με ΦΠΑ) βάσει της σχετικής εγκεκριμένης Οριστικής μελέτης Οδοποιίας.

Με την ολοκλήρωση και ωρίμανση των μελετών, θα εξεταστεί η ένταξη σε ανάλογο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση του έργου».

Ο Σταύρος Καλογιάννης θυμίζει ότι το 2012 όντας ο ίδιος αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών είχε εγκρίνει τη διάθεση πίστωσης 2.000.000 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα.

«Την περίοδο 2015 – 2019, επί Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ, κανένα νέο έργο υποδομής στη χώρα δεν ωρίμασε, δυστυχώς, από τεχνική και χρηματοδοτική άποψη, ούτε ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Το έργο Καλπάκι – Κόνιτσα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Όμως ο βελτιωμένος, από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών και σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα, θα δώσει ώθηση στην διαπεριφερειακή σύνδεση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, θα τονώσει τις μεταφορές, τον τουρισμό, το εμπόριο και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, ως συνέχεια της Ιόνιας Οδού. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η προώθησή του» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ