Όλα ανοιχτά για το πετρέλαιο θέρμανσης

PETRELAIO_THER1Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν οι βενζινοπώλες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τη Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσης του καυσίμου στην αγορά, καθώς η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης. Αίτημα του κλάδου είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις παραβάσεις του συστήματος «Ήφαιστος».

Νωρίτερα, σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 1,35 ως 1,4 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ζήτηση θα είναι μικρή λόγω της υψηλής τιμής, των καλών καιρικών συνθηκών, της ευρείας χρήσης εναλλακτικών πηγών θέρμανσης αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί καταναλωτές έχουν απόθεμα πετρελαίου θέρμανσης από τον Απρίλιο – Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ