Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ζητούν παραιτήσεις

logistiki preveza

Στην Περιφερειακή Αρχή επιρρίπτει όλη την ευθύνη η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» για την απόφαση της Συγκλήτου να προχωρήσει στην μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Οι Ορίζοντες, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το Πανεπιστήμιο εξαρτάται χρηματοδοτικά κυρίως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» που υλοποιεί η Περιφέρεια .

Ισχυρίζονται ότι ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας  αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση της παράταξής του ενώ ουδέποτε ενόχλησαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά την παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου είναι τα εξής:

•             Πρώτον, όταν γίνεται λόγος για «αίτια πολέμου», ας αναρωτηθούμε;;;

•             Δεύτερον, γιατί δεν παρευρεθήκατε στη Σύγκλητο προκειμένου να παρουσιάσετε τη σημαντικότητα της δέσμευσής σας για να σταθεί το τμήμα ;

•             Τρίτον, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, όταν εξαρτάται τόσο στενά η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου από τους πόρους της Περιφέρειας, πώς είναι δυνατόν να αυτοαποκαλείστε αναρμόδιοι;

«Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης, είτε από ενσυναίσθηση, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ