Οι λιτανείες θα γίνουν απαντά η Εκκλησία

eikona panagia

Θέση μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για απαγόρευση των λιτανειών το επόμενο διάστημα, στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κοροναϊού, παίρνει η Εκκλησία της Ελλάδος, δημιουργώντας σύγχυση.

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει πως είχε εκδώσει εγκύκλιο προ ημερών για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους ναούς, στην οποία περιλαμβανόταν σύσταση για την τέλεση των λιτανειών. Σε αυτή σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο «η εν λόγω σύσταση περί τηρήσεως αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού τελεί σε συμφωνία με το ισχύον κατά τον χρόνο εκδόσεώς της νομοθετικό πλαίσιο για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, υπό την επιφύλαξη τυχόν μεταβολής του εκ μέρους της Πολιτείας κατά τις επιστημονικές εισηγήσεις και αναλόγως της πορείας της επιδημίας του κοροναϊού covid-19».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε πως «σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ