Οι Ευρωπαίοι έστειλαν μήνυμα αλλά ο Ράμα πήγε στον Ερντογάν…

rama ikonio

Την ώρα που οι δύο ισχυροί της Ευρώπης, Γαλλία και Γερμανία, στέλνουν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στα Δυτικά Βαλκάνια ώστε να περιορίσουν την παρουσία ισλαμικών οργανώσεων –ουσιαστικά τον ρόλο της Τουρκίας σε Σκόπια και Αλβανία- ο Έντι Ράμα ταξιδεύει και πάλι στο Ικόνιο και την Άγκυρα, επίσημος προσκεκλημένος του Τούρκου Προέδρου.

Ο Ράμα εκπροσωπεί την χώρα του στην τελετή έναρξης των Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στους οποίους μετέχει η Αλβανία.

Πέραν αυτού θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν ο οποίος με κάθε ευκαιρία θέλει να αναδείξει τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων διπλωματών ανέφερε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι ιστορικά κατοχυρωμένος και πως στόχος της κυβέρνησής του είναι η σταθερότητα και η ευημερία των χωρών.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το φθινόπωρο θα περιοδεύσει σε Βαλκανικές χώρες όπου θα έχει διμερείς συναντήσεις για να αποτυπώσει το ενδιαφέρον του για την σταθερότητα στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα Γερμανία και Γαλλία επιχειρούν να στείλουν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ειδικά στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία ότι η πόρτα της Ευρωπαικής Ένωσης θα ανοίξει μόνο όταν περιοριστεί ο ρόλος της Τουρκίας.

Στο στόχαστρο των ευρωπαίων βρίσκονται ισλαμικά ιδρύματα και οργανώσεις που διακινούν και τεράστια κεφάλαια με σκοπό την δημιουργία ενός ισλαμικού τόξου στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι Ευρωπαίοι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν η Τουρκία να αποτελέσει παράγοντα στα Βαλκάνια κάτι που φαίνεται ότι στην περίπτωση της Αλβανίας δεν λαμβάνεται υπόψιν από την κυβέρνησή της.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση Ράμα και Ερντογάν έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η ένταση βρίσκεται στο κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ