Οι εργαζόμενοι της «Ηλιακτίδας» απαντούν

Στις καταγγελίες που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την δράση ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία προσφύγων απαντούν οι εργαζόμενοι της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες αβάσιμες σε βάρος της δομής που στεγάζεται στο Πέραμα, σημειώνοντας ότι απαντήθηκαν σε συνάντηση που είχαν οι ίδιοι με τους εκπροσώπους των σωματείων.

Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο στην καταβολή των δεδουλευμένων όσο και στις συνθήκες φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων.

«Η αλήθεια είναι πως μαχητικοί υπήρξαν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς μάλιστα να σιωπούν στις επίσημες και ανεπίσημες συγκεντρώσεις εργαζομένων, ούτε στις συναντήσεις στις οποίες παρίσταντο εκπρόσωποι της οργάνωσης. Συνάδελφοι όμως, που δεν προσπαθούσαν να μετατρέψουν την διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας σε μια κλειστή λέσχη, ούτε κατέτασσαν τους συνεργάτες σε «δικούς μας» ή όχι…. Και το αξιοπερίεργο είναι πως παραμένουν στις θέσεις τους! Ήταν αυτοί που μέσω των κινήσεων για την επίλυση του ζητήματος ρευστότητας, δεν επιθυμούσαν την προσωπική τους ανέλιξη, τον «αποκεφαλισμό» συναδέλφων, ή την διατάραξη της ηρεμίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που είναι υπό την φροντίδα και την προστασία μας, μέσω μαζικών παραιτήσεων (άραγε, τότε δεν θα μιλούσαμε για βουβές απώλειες;)», αναφέρεται στην ανακοίνωση- απάντηση των εργαζομένων.

Χαρακτηρίζουν δε ατόπημα την αναφορά σε συμβάν με ανήλικο φιλοξενούμενο, το οποίο παραβίασε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική ζωή.

«Δεν επιτρέπεται να αναφερθούμε στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από την οργάνωση και τους εργαζομένους για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα», αναφέρουν και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι είναι ανοιχτοί σε κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που επιθυμεί να διαπιστώσει τις συνθήκες στη δομή.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ