Οι ελπίδες βρήκαν την στέγη τους! Σε λειτουργία ο ΣΥΔ της ΕΛΕΠΑΠ!

elepap steges

Ήταν ένα όνειρο… Έγινε πράξη. Χάρη στην προσπάθεια, την συνεργασία, την επιμονή πολλών ανθρώπων να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια.

Ο λόγος για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που αποτέλεσαν όραμα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Εδώ και μερικές ημέρες τα σπίτια όπου βρήκαν στέγη οι ελπίδες ανθρώπων είναι σε λειτουργία. Σ’ ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, με ανθρώπους που υποστηρίζουν την προσπάθειά τους, σε συνθήκες που θα ζήλευαν και οι πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Το έργο είναι από τα πιο πρωτοποριακά που έγιναν στην χώρα. Αυτός ήταν ο λόγος που απέσπασε τα συγχαρητήρια και τα ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια της Κομισιόν όταν έγινε επιτόπιος έλεγχος.

Χρηματοδοτήθηκε σε διάφορες φάσεις από το ΕΣΠΑ και είχε την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου σε κάθε βήμα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elepap steges1

Έτσι σήμερα οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» αποτελούν έναν οικισμό που μπορούν να διαβιούν έως 28 άτομα με αναπηρία.

Απαρτίζεται από επτά υπερσύγχρονες κατοικίες 210 τετραγωνικών η κάθε μία και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Βρίσκονται σε μία έκταση15 στρεμμάτων στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων με δενδροφυτεμένο περιβάλλοντα χώρο και διαμορφωμένο έτσι ώστε να ευνοούνται οι υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων. Εκεί όπου η ΕΛΕΠΑΠ μεγαλώνει.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elepap steges2

Στόχος του προγράμματος είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων,  με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Σκοπός, η αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων και η αποφυγή της περιθωριοποίησης και ιδρυματοποίησης τους, ώστε να διαβιούν όσο το δυνατό πιο αυτόνομα.

Στις ΣΥΔ μπορούν να εντάσσονται άτομα άνω των 18 ετών με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, επίκτητη ή εκ γενετής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ