Οι Δήμοι πληρώνουν, η ΔΕΗ αδυνατεί

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς την Δ.Ε.Η. γιατί για επεκτάσεις Δημοτικού φωτισμού οι οποίες αγγίζουν την αξία των 300.000 ευρώ με πιστώσεις που έχουν εγκριθεί, δεσμευτεί και που πολλές από αυτές έχουν πληρωθεί, εκκρεμούν αρκετό χρονικό διάστημα οι εργασίες ηλεκτροδότησης και ολοκλήρωσης των έργων με βασική αιτιολογία από την Δ.Ε.Η. την έλλειψη ξύλινων στύλων (κολώνες).

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη έχει καταβάλλει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Σέλτσου , της επέκτασης φωτισμού από την είσοδο του χωριού Σκουληκαριάς ( Ξενοδοχείο Γάβρογος ) έως την πλατεία Καραϊσκάκη.

Πιστώσεις έχουν καταβληθεί επίσης για επεκτάσεις φωτισμού σε κεντρικά σημεία της έδρας του Δήμου Άνω Καλεντίνης, καθώς σε δημοτικά οδικά δίκτυα και σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις στην Άνω Πέτρα, Διάσελλο, Μεσόπυργο, Ελάτη, Τσιφλίκι, Τριανταφυλλέικα, Βελεντζικό, Παλαιοχωράκι κ.τ.λ. συνολικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ ενώ έχει εγκρίνει και δεσμεύσει πιστώσεις 100.000 ευρώ περίπου και για άλλα σημεία ηλεκτροδότησης και επέκτασης φωτισμού.

Ωστόσο η ΔΕΗ αδυνατεί προς το παρόν να υλοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες και προχωρήσει στις επεκτάσεις φωτισμού που είναι απαραίτητες για να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού αλλά και να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα των κατοίκων.

Το πρόβλημα πάντως όπως αναφέρουν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι συνολικότερο καθώς όλοι οι Δήμοι πληρώνουν επεκτάσεις οι οποίες μένουν στα χαρτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ