Οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο Πανεπιστημιακό!

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους των ασθενών στην αναζήτηση βοήθειας καταγράφει τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η αιτία αποδίδεται στον  «φόβο» μετάδοσης του κορωναϊού αλλά και τον «φόβο» άρνησης εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό στην παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση.

Με αφορμή αυτή την πρωτόγνωρη εικόνα το Νοσοκομείο προχωρά σε μία σειρά διευκρινίσεων με σχετική του ανακοίνωση.

Έτσι σημειώνει:

             Στο ΠΓΝΙ, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των Ιατρείων χρόνιων νοσημάτων (πρωινών και απογευματινών) μετά και από σχετική απόφαση της ΥΠΕ, με μοναδικό σκοπό να προφυλάξουμε τους ασθενείς μας από πιθανή μετάδοση του ιού.

             Ωστόσο, ασθενείς που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτωματολογία από το καρδιαγγειακό (είτε εμφανίζουν νέα συμπτώματα είτε παρουσιάζουν επιδείνωση συμπτωματολογίας χρόνιων νοσημάτων), θα πρέπει να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να λάβουν οδηγίες για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους.

             Ασθενείς με ανησυχητική συμπτωματολογία (π.χ. πόνος στο στήθος, δύσπνοια, απώλεια αισθήσεων, αίσθημα έντονης αρρυθμίας) πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρό άμεσα, καθώς όποια καθυστέρηση, ιδίως αν αυτή είναι μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για τoν ασθενή. Οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται να έρθουν στο νοσοκομείο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

             Τα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου  είναι ανοικτά για κάθε ασθενή με οποιαδήποτε ανησυχητική συμπτωματολογία. Οι ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα με ανησυχητική συμπτωματολογία δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους αρνηθεί η εξέταση.

             Στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών που έρχονται με συμπτωματολογία ύποπτη για κορωναϊό, γίνεται σε διαφορετικό χώρο από όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

             Παρά τη προσωρινή διακοπή των εξωτερικών ιατρείων, οι ασθενείς που παρακολουθούνται στα Τακτικά Καρδιολογικά Ιατρεία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με ιατρούς της κλινικής μας από Δευτέρα έως Παρασκευή και 11πμ – 1μμ στο 2651099847 για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

             Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και αποστολή αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στα email της Β’ καρδιολογικής Κλινικής που είναι:  heartfailure.uhi@gmail.com ή cathlab.uhi@gmail.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ