Οδύσσειες Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

PANEP_IOANNΜία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. Υπό τον τίτλο Οδύσσειες Καινοτομίες δείχνει το δρόμο στους νέους επιστήμονες να αξιοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Στόχος φυσικά οι Οδύσσειες να βρουν και….Ιθάκη, να μετατραπούν δηλαδή σε έργο και πράξη.

Ο διαγωνισμός αφορά στην υποστήριξη του καλύτερου σχεδιασμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας νέων ιδεών από υπάρχουσες ή νέες ομάδες επιστημόνων.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν φοιτητές πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την προϋπόθεση, ωστόσο, να έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να κατάγονται ή να διαμένουν στην Ήπειρο, ενώ η υποβολή της πρότασης θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Η εντοπιότητα αποτέλεσε τόσο για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη όσο και για τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Φίλιππα Πομώνη, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην κατατεθεί μεγάλος αριθμός προτάσεων από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν απλά και μόνο να επωφεληθούν ευκαιριακά.

Στόχος όπως τόνισε ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, είναι οι προτάσεις και οι ιδέες να μην μείνουν στα χαρτιά γι’ αυτό και έχουν διασφαλιστεί τα έξοδα λειτουργίας αυτών των καινοτόμων επιχειρήσεων για να παραχθεί αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων Φίλιππος Πομώνης σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στους σκοπούς Πάρκου, διευκρινίζοντας ότι οι ομάδες των νέων επιστημόνων που θα προκριθούν θα μπορέσουν να εγκατασταθούν στο Πάρκο με ευνοϊκούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ