Οδυσσεβάχ: Δύο ξεχωριστές παραστάσεις

ODYSSEBAXΤο «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές .

Η παράσταση, φέτος το χειμώνα ανεβαίνει παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει παντού φιλοδοξώντας με φρέσκια ματιά, να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς – και όχι μόνο – φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια .

Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν” το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση “Κατσαρίδα” και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .

Ρωτήστε αυτούς που την είδαν.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη.

Ηθοποιοί: Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Κωμοδίκης Κλείτος, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.

Ζωντανή μουσική: Καλλιαρδού Αλεξία

Η παράσταση ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ θα βρίσκεται στo Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων (αίθουσα Βασίλειος Πυρσινέλλας) για 2 μοναδικές παραστάσεις την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. και στις 5:30μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Μιχ.Αγγέλου 6.

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 10€.

Γενική είσοδος (πόρτα) : 12€.

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.

Τηλέφωνα για πληροφορίες 6972 808693, 25210 37237

Πληροφορίες για σχολεία τηλέφωνα :6982 458 115, 6947 70 69 72

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη

Τηλ. Επικοινωνίας : m. 6947 70 69 72 Τ. 2311 271 299

e-mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ