Οδεύουν προς κλείσιμο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

ktinotrofia

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μιας και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας παραμένουν άλυτα τονίζουν εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κλάδου απ’ όλη την Ελλάδα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων μπήκαν και οι τελευταίες εξελίξεις για την τιμολόγηση της νέας σεζόν του αιγοπρόβειου γάλακτος  και την τακτική που ακολουθείται απέναντι στους κτηνοτρόφους να κλείσουν την παραγωγή της νέας σεζόν χωρίς τιμή.

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι με τις σημερινές τιμές που δίνονται από τις τυροκομικές επιχειρήσεις δεν καλύπτεται ούτε το κόστος παραγωγής.

Μάλιστα ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά απαιτώντας:

Τον διπλασιασμό του κονδυλίου των 90 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των ζωοτροφών και να δοθεί άμεσα.

Μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά τρόφιμα από το 13% στο 6%.

Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.

Χρηματοδότηση στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών.

Να μην ενταχθεί η φέτα στο καλάθι του σούπερ μάρκετ. Λόγω του ΠΟΠ και της δυναμικής που έχει στις εξαγωγές.

Να σταματήσουν άμεσα οι διαταγές πληρωμών οι κατασχέσεις στάβλων και κατοικιών των κτηνοτρόφων από τα funds που διαχειρίζονται παλιά δάνεια και τις τράπεζες. Να θεσπιστεί το ακατάσχετο πρώτης κατοικίας και στάβλων και να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί που έχουν δεσμευθεί.

Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η μη έγκυρη λήψη των προτεινόμενων μέτρων θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις πανελλαδικά», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ