Όχι στις απολύσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

DIM_SYMBOYLΤην κάθετη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης τις συνέπειες που προκαλεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Μεσοπρόθεσμο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν δέχεται καμία απόλυση εργαζομένου και δεν θα συμπράξει στη διαδικασία αυτή. Έτσι δεν θα αποστείλει κανένα στοιχείο εργαζομένου ενώ θα παράσχει πολιτική και νομική κάλυψη στους υπηρεσιακούς παράγοντες που απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

«Η θέση της Δημοτικής Αρχής υπήρξε σαφής και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση εργαζομένου. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση στο μέτρο της διαθεσιμότητας, που ουσιαστικά είναι συγκαλυμένη απόλυση» τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Την κάθετη διαφωνία τους με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις απολύσεις εργαζομένων εξέφρασαν κι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι είχε υπογράψει τις μετακινήσεις που είχαν αιτηθεί εδώ και αρκετό καιρό ορισμένοι υπάλληλοι του Δήμου. Οι εσωτερικές αυτές μετακινήσεις δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και φαίνεται πως προς το παρόν δεν υπάρχει άμεσο και πρακτικό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ