Ο Βασίλης Λέκκας την Τετάρτη στο «Δ. Χατζής»

lekkas

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:00, διοργανώνεται συναυλία του Βασίλη Λέκκα, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» με τίτλο: «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου».

Με φάρο τους δρόμους του «Αρχάγγελου», του Μίκη Θεοδωράκη, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι που περιγράφει την περιπέτεια των ανθρώπων, που βίωσαν προσφυγιά και ξεριζωμό. Μια παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, ο Βασίλης Λέκκας θα ενώσει τις φωνές και άλλων κορυφαίων συνθετών και στιχουργών με κοινό θεματικό άξονα τις ρίζες, τις παλιές και νέες πατρίδες, τον πόνο και την ελπίδα ενός λαού, που πέρασε μέσα από τόσες και τόσες περιπέτειες. Παρουσιάζονται τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Απόστολου Καλδάρα, του Zulfu Livaneli, παραδοσιακά, αλλά και από άλλα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Μέσα στο ίδιο πνεύμα, εντάσσονται τραγούδια από την νεότερη συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Γιάννη Σπάθα, τον Γιώργο Τρανταλίδη κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ