Ο ΟΛΗΓ πήρε έγκριση για τις καντίνες αλλά για το «όργωμα» ούτε λέξη!

drepano panoramiki

Σχεδόν μία βδομάδα μετά το «όργωμα» της παραλίας στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι ο ΟΛΗΓ που έχει στην δικαιοδοσία του τις παραλίες –τμήμα της χερσαίας ζώνης- μίλησε…. Όχι όμως για να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις για τα μηχανήματα που εισήλθαν αλλά για τις καντίνες που θέλει να τοποθετήσει.

Μάλιστα συνοδεύει την απάντηση με μία φωτογραφία που αποτυπώνει όμως την κατάσταση του Δρεπάνου μερικά χρόνια πριν και όχι μετά τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης που απειλούν την ύπαρξη της ίδιας της παραλίας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο ΟΛΗΓ και η διοίκησή του… ευαισθητοποιήθηκαν. Με την διαφορά ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν τίποτα για όσα συνέβησαν στην παραλία..

Δεν αναφέρει το παραμικρό αν τα μηχανήματα εισήλθαν με δική του πρωτοβουλία –όπως μοιάζει λογικό- αν εισήλθαν στο πλαίσιο κάποιας άλλης συμφωνίας και ποιάς και εν τέλει αφού διακατέχεται από οικολογικές ευαισθησίες στη βάση ποιάς μελέτης έγινε η απομάκρυνση των αμμόλοφων.

Υποστηρίζει ότι για τις καντίνες ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ. Είναι απορίας άξιον αν για την εκτεταμένη παρέμβαση που έγινε και για άλλες παρεμβάσεις με βαρέα μηχανήματα που αναφέρονται από κατοίκους, υπήρξε σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ και οδηγίες από τον καθ’ ύλην υπεύθυνο οργανισμό.

Αφού λοιπόν ο Οργανισμός Λιμένος ευαισθητοποιήθηκε καλό θα είναι να δει και το δάσος πέρα από το δέντρο.

Στην απάντηση αναφέρει:

Αναφορικά με την φερόμενη από το ανωτέρω site σας, κατατεθείσα επερώτηση παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου) προς την Περιφέρεια Ηπείρου, ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό από την πλευρά της ΟΛΗΓ Α.Ε., ότι για την παραχώρηση χρήσης χώρων στην παραλία Δρέπανο – Μακρυγιαλίου, πέρσι όπως και φέτος, ελήφθη η σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ για τις θέσεις όπου μπορούν να εγκατασταθούν καντίνες και να αναπτυχθούν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην περιοχή Δέλτα Καλαμά προς εξυπηρέτηση λουόμενων ώστε η εγκατάσταση θα γίνει και φέτος, στα ακριβή σημεία που ορίζονται από την ανώτερη απόφαση.

Η παραχώρηση χώρων καντινών πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα εκ της κείμενης νομοθεσίας κοινωνικά κριτήρια, για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων με χαμηλά εισοδήματα και σε ειδικές περιπτώσεις αιτούντων για παράδειγμα αναπηρία, μονογονεϊκών οικογενειών, πολυτέκνων, ανέργων.

Η Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε. εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος κατά PERS(Port Environmental Review System), από τον φορέα έκδοσης ECOPORTS, με αξιολογητή την Lloyd’s Register καθώς και με ISO 14001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ