Ο Οδοντιατρικός δείχνει ευθύνες του γιατρού

Την αναστολή λειτουργίας του οδοντιατρείου που διατηρεί σε περιοχή του Νομού Πρέβεζας η σύζυγος του γιατρού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό αποφάσισε ομόφωνα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να μετακινηθεί οδοντίατρος στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν τις τελευταίες ώρες.

Ο Σύλλογος αφήνει να εννοηθεί ότι ο γιατρός που νόσησε έχει προσωπικά ευθύνες χωρίς προς το παρόν να αναφέρεται σε λεπτομέρειες. Σημειώνει ωστόσο με νόημα πως μόλις καταλαγιάσει η επιδημία οι ευθύνες θα αποδοθούν σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σε αυτήν τη δύσκολη μέρα που περνάει η πόλη μας και μετά το θετικό δείγμα στο covid-19 του συναδέλφου που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, αυτό που προέχει είναι να μείνει όρθιο το νοσοκομείο μας και να γίνει σωστή ιχνηλάτηση ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του ιού.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, επικοινώνησε άμεσα με τη σύζυγο του συναδέλφου, η οποία διατηρεί οδοντιατρείο που βρίσκεται στη δικαιοδοσία μας, για να εντοπίσει ασθενείς που εξέτασε την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως προέκυψε η οδοντίατρος είχε εξετάσει έναν ασθενή τη Δευτέρα 16/03/2020, ο οποίος και ειδοποιήθηκε να μείνει σε καραντίνα. Ως επί τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του οδοντιατρείου της συναδέλφου για 14 ημέρες και την υποχρεωτική απολύμανσή του από πιστοποιημένο φορέα.

Επίσης κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θα κινηθούν όλες διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί η μετακίνηση οδοντιάτρου το συντομότερο δυνατό στο Οδοντιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου μας.

Να είστε βέβαιοι πως όταν καταλαγιάσει η πανδημία οι ευθύνες θα αποδοθούν ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ