Ο οδηγισμός κατασκηνώνει στα Θεοδώριανα…

kataskhnwseis65 νέοι, 45 έφηβοι (Μεγάλοι Οδηγοί) και 20 ενήλικες (Στελέχη), από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Γλυφάδα Αττικής, Βέροια και Γουμένισσα) θα βρεθούν στα Θεοδώριανα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου για μια δωδεκαήμερη κατασκήνωση «Κοινοτικής Ανάπτυξης».

Οι νέοι αυτοί είναι όλοι τους μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), μιας παιδαγωγικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) η οποία ξεκίνησε τη δράση της το 1932, σήμερα αριθμεί 12.500 μέλη, παιδιά και ενήλικες, σε 111 πόλεις της Ελλάδας και είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS), που αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη σε όλον τον κόσμο.

Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, κοριτσιών και αγοριών, ώστε να εξελιχθούν σε άτομα υπεύθυνα και σε συνειδητοποιημένους πολίτες. Η εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ένα βασικό στοιχείο του προγράμματος των εφήβων (Μεγάλοι Οδηγοί).

Η κατασκήνωση «Κοινοτικής Ανάπτυξης» είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που οργανώνεται σε ελεύθερες συνθήκες (σκηνές). Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς του τόπου και προσφέρει έργο σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον και ο άνθρωπος.

Η καινοτομία και πρωτοπορία της Κ.Κ.Α. που την κάνει και μοναδικό πρόγραμμα στο είδος του είναι ότι το έργο αποφασίζεται, αναπτύσσεται και υλοποιείται από τους Μεγάλους Οδηγούς, δηλαδή τους εφήβους, με στήριξη των ενηλίκων υπευθύνων.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 8-10 Κ.Κ.Α. σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με περισσότερα από 45 διαφορετικά προγράμματα στους τόπους.

Τα Θεοδώριανα έχουν επιλεγεί αυτό το καλοκαίρι για μια από τις 8 φετινές κατασκηνώσεις του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών του ΣΕΟ, καθώς συνδυάζουν την φυσική ομορφιά με την παράδοση και τη φιλοξενία των κατοίκων, στοιχεία που ενθουσίασαν τρία από τα στελέχη της κατασκήνωσης που είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρκετούς κατοίκους του χωριού στα δύο ταξίδια που πραγματοποίησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ