Ο Γκριμάλντι έριξε άγκυρα στο λιμάνι με 84,1 εκατομμύρια

gkrimalnti igoumenitsa

Με συνολικό τίμημα 84,1 εκατομμύρια ευρώ ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι ρίχνει… άγκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αποκτά το 67% του Οργανισμού Λιμένος.

Οι βελτιωμένες προσφορές που είχε ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ αποσφραγίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοινώθηκε ο νέος επενδυτής ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί άμεσα.

Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναλυτικά αναφέρεται: «Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.). 

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A.  – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00».

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ