Ο. Γεροβασίλη: Καμία αύξηση φορολογίας

olga gerovasili

«Το μήνυμα ήταν ισχυρό. Η δημόσια αυτοκριτική μας έγινε. Αλλάζουμε εν κινήσει και πλέον εστιάζουμε σε μία προγραμματική αντιπαράθεση».

Αυτό τόνισε σε τηλεοπτικής της συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθαρίζοντας ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται καμία αύξηση φορολογίας.

Αναφορικά με τα λεγόμενα της ΝΔ για υπερφορολόγηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη προέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

«Η έμμεση φορολογία (π.χ. ο ΦΠΑ και ΕΦΚ καυσίμων) στην οποία ομνύει η ΝΔ αντιμετωπίζει τους πολίτες οριζόντια και πλήττει τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Επειδή είναι ποσοστιαίος φόρος προφανώς αυξάνεται  όταν αυξάνονται οι τιμές.  Τα διόλου  αναγκαία υπερέσοδα λοιπόν τα οποία προκύπτουν για το κράτος προέκυψαν από την ακρίβεια. (Το 2022 εισέπραξαν μόνο από τον ΦΠΑ πάνω από 4 δις υπερέσοδα. Το πρώτο τετράμηνο του 2023, τα έσοδα από φόρους αυξήθηκαν ήταν 1,5 δις ευρώ περισσότερα από τα προϋπολογισμένα)» τόνισε συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει την μείωση των έμμεσων φόρων όπως του ΦΠΑ και ΕΦΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ