Ο Γ. Τζαχρήστας αφιερώνει στον Γιώργο Πλεύρη

tzaxristas metalio

Ο Γεώργιος Τζαχρήστας, μαθητής της Γ’ Λυκείου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων Ιωαννίνων, κατέκτησε Αργυρό Μετάλλιο (Silver Medal) στην 40η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (40th Balkan Mathematical Olympiad BMO 2023), που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η οικογένεια, εκτός από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – που με τους διαγωνισμούς της δίνει μια τέτοια δυνατότητα στα Ελληνόπουλα – ευχαριστεί θερμά τον πάτερ Αθανάσιο Ίσκο, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόριο Γκίκα και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, όλους για την πίστη τους και την ηθική και υλική στήριξη ενός δύσκολου και διαρκούς αγώνα προς την κορυφή.

Τέλος, ο Γεώργιος Τζαχρήστας αφιερώνει την διεθνή επιτυχία του στον σημαντικό και αξιολάτρευτο εκλιπόντα Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αείμνηστο Γεώργιο Πλεύρη.

Ο τελευταίος είχε υποδεχθεί κατά το σχολικό έτος 2018-2019 με ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά μετεγγραφής στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων τον ήδη τότε βραβευμένο με Αργυρό Μετάλλιο στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα μαθητή, πιστεύοντας σε αυτόν και παραστέκοντας αγέρωχα στην κατάκτηση και του Πρώτου Χρυσού Μεταλλίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και του Αργυρού Μεταλλίου στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (24th Junior Balkan Mathematical Olympiad JBMO 2020). Ακολούθησε για τον μαθητή λαμπρή μαθηματική πορεία εθνικά και διεθνώς και πλησιάζει για αυτόν και η τελευταία σπουδαία μαθητική μαθηματική διοργάνωση, η 64η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (64th International Mathematical Olympiad IMO 2023) στην Chiba της Ιαπωνίας τον προσεχή Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ