Ο Γ. Μέργος νέος γ.γ. στο Οικονομίας

MERGOSΚαθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γεώργιος Μέργος, στη θέση του Ηλία Πλασκοβίτη. Σημειώνεται πως ο κ. Μέργος κατείχε την ίδια θέση την περίοδο 2004-2007, επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη, ενώ εν συνεχεία διατέλεσε διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εφηρμοσμένη Μικροοικονομική, την Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση, την Οικονομική Ανάπτυξη και τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία.

Εργάστηκε ως Οικονομολόγος – Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ