Ο φαύλος κύκλος της εγκληματικότητας

EGKLHMATIKOTHTA Αυξάνονται κλοπές κι διαρρήξεις αλλά και ο φόβος των πολιτών

Οι αριθμοί μπορεί να μιλούν από μόνοι τους. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτυπώσουν την αγωνία, το φόβο και τον τρόμο όποιου βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιους κλέφτες ή διαρρήκτες που θα θελήσουν να μπουν στο σπίτι του.

Ούτε μπορούν να αποτυπώσουν τον πανικό μιας οικογένειας που ξαφνικά θα ανακαλύψει ότι πριν από αυτή κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι κι αφαίρεσαν ότι υπήρχε.

Οι αριθμοί λοιπόν γίνονται δείκτες και οι δείκτες εγκληματικότητας συνεχώς αυξάνονται. Μαζί αυξάνεται κι ο φόβος.

Τα απανωτά περιστατικά βίας που επέτειναν το αίσθημα ανασφάλειας έχουν να κάνουν κυρίως με εισβολές αδίστακτων κακοποιών και «μπουκαδόρων» σε σπίτια.

Οι δράστες συνήθως ξέρουν που χτυπούν. Έχουν στοχοποιήσει σπίτια και διαμερίσματα από νωρίτερα, ενώ συνήθη θύματα είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι και μοναχικοί ακόμη και σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα.
Οι επιθέσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, διαπράττονται από τρεις-τέσσερις «βασικές» σπείρες, αλλά δρουν και πολύ περισσότερες, μικρότερες ομάδες, οι οποίες δεν έχουν «συστηματοποιήσει» ακόμα τη δράση τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι αναγνωρίσιμες από τις Αρχές.

«Δεν υπάρχει πλέον αυτός ο ιδιότυπος κώδικας συμπεριφοράς που είχαν οι παλαιότεροι ληστές, που χτυπούσαν κυρίως τράπεζες. Σήμερα οι ληστές δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, δεν διστάζουν να σκοτώσουν με ευκολία», σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί.

Τραγική η περίπτωση της γυναίκας στην πλατεία Πάργης όπου αδίστακτη συμμορία την σκότωσε προκειμένου να της αποσπάσει το κλειδί του χρηματοκιβωτίου.

Η στυγερή αυτή δολοφονία εξιχνιάστηκε, δεκάδες άλλες όμως υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων μένουν για πάντα στο σκοτάδι.

Κι άλλοτε οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν ξανά και ξανά τα ίδια άτομα. Κυνηγούν κακοποιούς, τους οδηγούν στην δικαιοσύνη και μετά από λίγο καιρό τους ξανασυναντούν μπροστά τους….

Φαύλος κύκλος….

Ο φαύλος κύκλος της εγκληματικότητας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ