Ο Ερντογάν θυμήθηκε την Πρέβεζα!

Περασμένα μεγαλεία θυμήθηκε ο Ερντογάν και αμέσως μετά την συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό φαίνεται ότι στήνει σκηνικό έντασης!

Την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους στη Μεσόγειο διασφάλισε ο ναύαρχος Μπαρμπαρόσσα με τη νίκη του στη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του για την επέτειο της ναυμαχίας και την ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων.

Στο γραπτό μήνυμά του ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει επίσης ότι ο Μπαρμπαρόσσα έδειξε σε όλο τον κόσμο “την ισχύ και την ικανότητά του ναυτικού μας”. “Οι ναυτικές μας δυνάμεις με υψηλή συνείδηση καθήκοντος συνεισφέρουν στην ειρήνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και με την δύναμη που αντλούν από το παρελθόν συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να μας κάνουν περήφανους”, αναφέρει.

Για την ημέρα του πολεμικού ναυτικού και τη ναυμαχία στην Πρέβεζα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κυκλοφόρησαν ειδικό βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται εικόνες του Χαϊρετίν Μπαρμπαρόσα, ο οποίος ηγήθηκε του οθωμανικού στόλου στην ναυμαχία της Πρέβεζας καθώς και του Κεμάλ Ατατούρκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ