Ο επόμενος χειμώνας θα βρει τα Γιάννινα με φυσικό αέριο.. Ξεκινούν άμεσα τα έργα

deda diktia

Ο επόμενος χειμώνας θα βρει τα Γιάννινα με φυσικό αέριο. Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, ο οποίος με κλιμάκιο της επιχείρησης βρίσκεται τις μέρες αυτές στην Ήπειρο και την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Η ΔΕΔΑ θα αναπτύξει δίκτυα στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου με τα έργα στα Γιάννινα να ξεκινούν άμεσα.

Στην φάση αυτή προβλέπεται η  κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG.

Μέχρι το 2026, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Στη συνάντηση που έγινε με τον Δήμαρχο συζητήθηκε η ανάπτυξη του δικτύου και η συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sinantisi deda1

«Ήρθε η σειρά της Ηπείρου και των Ιωαννίνων να προμηθευτούν φυσικό αέριο. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και δεσμευτήκαμε να έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία ώστε τους επόμενους μήνες που θα ξεκινήσουν τα έργα, να προχωρήσουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπάρχει η μικρότερη όχληση και ταλαιπωρία. Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα αποκτήσουμε και μεις φυσικό αέριο κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία που υπήρξε.

«Ήρθε η ώρα της Ηπείρου για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης. Η τροφοδοσία θα γίνει με υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς δεν υπάρχουν εθνικά δίκτυα. Θα γίνουν δεξαμενές εντός της Βιομηχανικής Περιοχής από όπου θα ξεκινήσει η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Το έργο πρέπει να τελειώσει στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Με τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα καταφέρουμε να έχουμε την μικρότερη όχληση και να καλύψουμε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για φτηνή και καθαρή ενέργεια», τόνισε ο κ. Τσάκας.

Ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των δικτύων από την ΒΙΠΕ και σταδιακά θα φτάνει προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε ότι το δίκτυο που θα κατασκευαστεί σε αυτή την φάση θα έχει την δυνατότητα επέκτασης και πύκνωσης.

«Τα Ιωάννινα είναι από τις τέσσερις πόλεις όπου θα γίνουν υποδομές και δίκτυα για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Ελπίζουμε ότι ο επόμενος χειμώνας θα βρει την πόλη με φυσικό αέριο», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ