Ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ: Από την εταιρία στοιχημάτων στην πώληση της Δωδώνης

STOIXHMATA Και γαϊτανάκι εταιρειών πίσω από την SI

Ο εκκαθαριστής που είπε τον τελευταίο λόγο και τον σημαντικότερο στην πώληση της Δωδώνης, είναι αυτός που δέχεται πλέον τα πυρά των Ηπειρωτών, καθώς η απόφασή του για την επιλογή του επενδυτικού ομίλου, δεν συνοδεύτηκε και από τις απαραίτητες απαντήσεις.

Τις απαντήσεις αυτές δεν πήρε ούτε χθες το βράδυ το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο συναντήθηκε μαζί του.

Ο εκκαθαριστής στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι κάποιος τραπεζικός όμιλος, όπως πολλοί ενδεχομένως πιστεύουν. Είναι ένα φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει ονοματεπώνυμο, έχει και προϊστορία.

Πρόκειται για τον κ. Νικόλαο Μαράντο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση μετά την πώληση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Ο κ. Μαράντος μέχρι και την ημέρα εκείνη ήταν πρόεδρος στον όμιλο Αvenir, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δραστηριοποιείται στους τομείς των Συλλογικών Στοιχημάτων -Επίγεια (land – based) και μέσω Διαδικτύου- και των Διαδικτυακών Παιγνίων, ηλεκτρονικά και ζωντανά (on line gaming και live casino games).

Η τοποθέτησή του μάλιστα είχε αποτελέσει αντικείμενο ερώτησης που είχε κατατεθεί λίγες ημέρες αργότερα στη Βουλή, από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά.

«Ο κ. Μαράντος έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό και να είναι νόμιμη η τοποθέτησή του, είναι ηθικό όμως η κυβέρνηση να ορίζει ειδικό εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας πρόσωπο εμπλεκόμενο με εταιρεία στοιχημάτων», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

Η εταιρεία Avenir, με ανακοίνωση της γνωστοποιούσε ότι ο κ. Ν. Μαράντος παραιτήθηκε από το ΔΣ στις 26 Ιουλίου. Ακόμη και σήμερα όμως στην ιστοσελίδα της εταιρίας ο κ. Μαράντος αναφέρεται ως «Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ Νικόλαος Μαράντος».

Ο κ. Μαράντος λοιπόν ήταν αυτός που αποφάσισε για την πώληση της Δωδώνης και το νέο επενδυτικό σχήμα στο οποίο περνά η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία. Κι όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος τον υποχρέωσε να καθυστερήσει για μερικές ημέρες την επίσημη ανακοίνωση, το αποτέλεσμα της οποίας είχε γίνει γνωστό δια της μεθόδου των διαρροών.

Ο εκκαθαριστής έχει πρόσωπο, έχει και ονοματεπώνυμο.

Προς το παρόν δεν συμβαίνει το ίδιο και με το επενδυτικό σχήμα των ΡωσσοΓαλλικοΒρετανοΕλληνικών συμφερόντων που εξαγόρασε τη Δωδώνη. Πλην της SIMOS FOOD που μετέχει με το 10%, ουδείς άλλος είναι γνωστός. Όσο για το επιχείρημα ότι κάποιοι Ρώσοι, κάποιοι Γάλλοι και κάποιοι Βρετανοί, είναι φίλοι μεταξύ τους, κάνουν επενδύσεις και αποφάσισαν να επενδύσουν και με την εξαγορά της Δωδώνης, έτσι όπως το ανέπτυξε ο εκπρόσωπός τους Ιωάννης Βιτάλης, ξεπερνά και τα όρια του γελοίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τον εν λόγω όμιλο βρίσκεται ένα γαϊτανάκι εταιρειών που καταλήγουν σε μεγάλη πολυεθνική που δραστηριοποιείται στον τομέα των αναψυκτικών και πριν ένα χρόνο εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο ρώσικης εταιρείας του κλάδου των γαλακτοκομικών.

Η υπόθεση της Δωδώνης είναι πολύ σοβαρή και καμία πτυχή της δεν μπορεί να μένει σε σκιές. Όσοι την αντιμετωπίζουν ως ένα τοπικό θέμα, κάνουν λάθος. Και για να διαπιστώσουν πόσο μεγάλο λάθος κάνουν ας γυρίσουν τη μνήμη τους λίγο πίσω. Στην εποχή του καρτέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ