Ο Δήμος Κόνιτσας λέει όχι στο συλλαλητήριο

Την διαφωνία του με το συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Κόνιτσα, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε ανήλικους πρόσφυγες, εκφράζει η Δημοτική Αρχή κάνοντας γνωστό ότι η ίδια δεν θα συμμετέχει σε αυτό.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναλύει τους λόγους που την οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, χαρακτηρίζει το συμβάν μεμονωμένο και υποστηρίζει ότι οι συνεχείς κινητοποιήσεις προσδίδουν στην περιοχή εικόνα που δεν της αρμόζει.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε γνώση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και προφορικά μέσω τηλεφωνημάτων, ότι ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτίθεται να πραγματοποιήσει αντιρατσιστική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου μας, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά με το θέμα επισημαίνουμε τα εξής:

 Ο Δήμος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εις βάρος των ανήλικων ασυνόδευτων Αφγανών, που συνέβη στην Κόνιτσα 17 Μαρτίου 2019 και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να πράξουν ό,τι επιβάλλεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις. Κάθε απόπειρα άσκησης βίας είναι απαράδεκτη, αδιανόητη και κατακριτέα.

 Η κοινωνία της Κόνιτσας έχει δείξει αδιάλειπτα κατά το παρελθόν την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες και δεν είναι δυνατό να στιγματίζεται από ένα μεμονωμένο γεγονός. Τονίζεται ότι στον τόπο μας λειτούργησε απρόσκοπτα Κέντρο Φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων από το 2008, και επιπλέον, ότι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης επίθεσης δεν έχει σχέση με την Κόνιτσα.

 Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου εκτιμά ότι η επαναλαμβανόμενη και συνεχής αναφορά σε ένα μεμονωμένο συμβάν, αναμφισβήτητα δυσάρεστο, απαράδεκτο και καταδικαστέο από όλους, ανεξάρτητα από τις προθέσεις, προσδίδει στην τοπική κοινωνία εικόνα που δεν της αρμόζει και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επιδειχθείσα στάση της μέχρι τώρα απέναντι στους πρόσφυγες.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλα τα παραπάνω, η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας δε θα συμμετέχει στην εκδήλωση της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ