Ο Δήμος επιστρέφει χρήματα για τα λανθασμένα τετραγωνικά

dimarxeio_1Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου ο Δήμος Ιωαννιτών επιστρέφει χρήματα στους συμπολίτες. Πέρα από τα ποσά τα οποία θα εισπράξουν άμεσα οι δικαιούχοι η κίνηση αυτή έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την εντιμότητα που πρέπει να διέπει τη σχέση αυτοδιοίκησης- πολίτη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες από την Οικονομική Υπηρεσία θα επιστραφεί το ποσό των 82,9 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που προκύπτουν από τις διορθώσεις που έγιναν στα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και στην τιμή ζώνης.

Πρόκειται για τις πρώτες 902 περιπτώσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, μετά την σχετική αίτηση που είχαν υποβάλλει. Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ο έλεγχος συνεχίζεται καθώς συνολικά είχαν κατατεθεί 4.500 αιτήσεις.

«Είναι μία πράξη ηθικής. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα και την τάξη, αλλά κυρίως αποκαθιστούμε την σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αποδεικνύουμε ότι ο Δήμος είναι αξιόπιστος και σε μία εποχή πλήρους αμφισβήτησης θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παραμείνει δίπλα στον πολίτη και να δημιουργήσει μία έντιμη και καθαρή σχέση μαζί του», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης.

Να σημειωθεί ότι η διόρθωση των τετραγωνικών έχει άμεση σχέση και με το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς και αυτό πλέον θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά τετραγωνικά ή την τιμή ζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ