Ο Χρήστος Μαντάς για την εκλογή μελών στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

mantas

Με γραπτή δήλωση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, παρενέβη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς στο θέμα που ανέκυψε με την εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τον αποκλεισμό του Γιώργου Ζάψα.

Ο κ. Μαντάς αναφέρει στη δήλωση ότι η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν ερωτήματα ενώ τονίζει ότι όσοι ψήφιζαν δεν γνώριζαν με επίσημο τρόπο ποιοι εκπροσωπούν την διεύρυνση του κόμματος.

Ο ίδιος έχει αποστείλει επιστολή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αναμένει απαντήσεις  ενώ σημειώνει ότι η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την Ήπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρει:

Σε όλη μου την διαδρομή  στην Αριστερά είχα και έχω πάντα στην σκέψη μου τη συντεταγμένη, δημοκρατική, συλλογική μας λειτουργία και τον αγώνα για έναν κόσμο Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έστειλα επιστολή στην ΚΕΦΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει επίσημα προς όλες τις οργανώσεις της Ηπείρου, τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής στην περίπτωση της Ηπείρου, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθώς η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν πράγματι ερωτηματικά. Τίποτε άλλο δεν υπήρξε από αυτά που κατασκευάζουν για παρεμβάσεις κλπ. Ποτέ στη ζωή μου δεν θα το επιχειρούσα και το έχω επανειλημμένα αποδείξει. Αναμένω λοιπόν τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας , δεν γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε , με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν την διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός. Η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της ΚΕ που εκλέγονται απο την Ηπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα – αριθμός ψήφων- και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τέλος θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω με πείσμα και με πάθος να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον χώρο που συμμετέχω ανιδιοτελώς και ο οποίος με τίμησε απλόχερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ