Νοσηλεία κατ’ οίκον από τον Ψυχιατρικό Τομέα

Υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον και ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας θα αναπτύξει ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από ανάλογο αίτημα που είχε καταθέσει ο Ψυχιατρικός Τομέας.

Το αίτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Καρβούνη, αφορά σε υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) Ιωαννίνων σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, για την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση για την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου και τη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα καθώς ο αστικός ιστός της πόλης δεν καλύπτεται από κάποια αντίστοιχη υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας ψυχικής υγείας.

Στόχος της υπηρεσίας θα είναι η αποφυγή του εγκλεισμού του ασθενούς σε ψυχιατρικό Νοσοκομείο, η μη απομάκρυνσή του από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του χώρο, η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος το οποίο επικυρώνεται κυρίως από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο και βαραίνει τον άρρωστο και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των βαρύτερων περιστατικών που θα καλύπτει η υπηρεσία, θα οδηγήσει σε αποφυγή υποτροπών και εγκλεισμού του ασθενούς στο Νοσοκομείο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υπουργείο Υγείας για την εξαιρετική συνεργασία και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ