Νόμιμη η αδειοδότηση των παραλίμνιων ξενοδοχείων

LIMNH_IOAΑπορρίφθηκαν οι προσφυγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Η αδειοδότηση των ξενοδοχείων στην παραλίμνιο συνοδεύτηκε από ένα πλήθος καταγγελιών από όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο.

Στο πλαίσιο του κλίματος που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, ότι δηλαδή όποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί στην παραλίμνιο παρανομεί, ακολούθησαν οι προσφυγές του κ. Μιλτιάδη Μπούκα και του κ. Κώστα Σακκά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας. Προσφυγές εναντίον των αποφάσεων αδειοδότησης που είχαν προηγηθεί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Οι προσφυγές αυτές απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία κρίνει ότι οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν νόμιμα.

«Οι προσβαλλόμενες αποφάσεις εκδόθηκαν από το αρμόδιο εκ του νόμου όργανο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Έτσι, έλαβαν υπόψη το ΠΔ 5-5-1989, όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ της 30-3-1993, το οποίο ισχύει εν προκειμένω ως προς τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης στην εν λόγω περιοχή» σημειώνεται στην απόφαση που υπογράφεται από την κ. Γεωργακοπούλου.

Μάλιστα τονίζεται με έμφαση ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία που ο νόμος ορίζει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και επιπλέον γίνεται εκτενής αναφορά στα διάφορα στάδια αυτής όπως και στις διατάξεις του νόμου που ισχύουν και εφαρμόζονται για έγκριση περιβαλλοντικών όρων μιας τέτοιας εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Συνεπώς πρόβλημα νομιμότητας των προσβαλλόμενων αποφάσεων λόγω πλημμελούς αιτιολογίας δεν υφίσταται, καθώς οι εν λόγω αποφάσεις αναφέρουν εκτενώς την ισχύουσα νομοθεσία που εφαρμόζουν, κάνοντας επιπλέον μνεία στην ιδιαίτερη σημασία της περιοχής από περιβαλλοντική άποψη» υπογραμμίζεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ τονίζεται ότι η αναφορά των προσφευγόντων στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης που θέτει περαιτέρω περιορισμούς είναι έωλη, καθώς αποτελεί πρόταση και δεν έχει νομική υπόσταση και ισχύ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τη σημερινή ισχύουσα νομοθεσία και όχι εκείνη που θα μπορεί να ισχύσει προσεχώς….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ