Νικήτας Κακλαμάνης.. Πως θα κινηθεί η ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών!

Σοβαρός, μετρημένος και με πολιτική ποιότητα ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρενέβη, μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου, στα τοπικά προεκλογικά πράγματα των Ιωαννίνων, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών. Ουσιαστικά “άδειασε” τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, ο οποίος δήλωνε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ο Μωυσής Ελισάφ έχει μιλήσει για στήριξη της υποψηφιότητάς του με τον Νικήτα Κακλαμάνη ενώ αποσαφήνισε ότι ο Σταύρος Καλογιάννης θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στην εκπομπή της Βίκυ Μιχέλη και ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο στην τοπική κεντροδεξιά.

Αφενός κατέστησε σαφές ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία άλλη υποψηφιότητα πέραν αυτής του Αλέκου Καχριμάνη. “Είμαι απολύτως σαφής” ανέφερε με έμφαση.

Εκτενής ήταν η αναφορά τους στις δημοτικές εκλογές. Για το δήμο Ιωαννιτών, όπως ανέφερε υπάρχουν τρεις, τέσσερις υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και έξω απ’ αυτή.

Δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, ωστόσο αποσαφήνισε όσα ειπώθηκαν και γράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πιθανή στήριξη της υποψηφιότητας του Μωυσή Ελισάφ.

“Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τον κ. Ελισάφ.. Μην ξεχνάτε ότι υπήρξα και γω γιατρός. Μιλούσαμε τηλεφωνικά, συναντιόμασταν και κάποιες φορές.. Είναι άλλο πράγμα το συζητώ με κάποιον κι άλλο η μυθοπλασία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα του θα ανακοινωθούν περί το τέλος Οκτωβρίου. Αρκετές μέρες νωρίτερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες.

Ο ίδιος έδωσε τον άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. “Έχουμε καλές υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι που πολιτικά θα στηρίξουμε, δεν θα προέρχονται κατ’ ανάγκη μέσα από τον πολιτικό σωλήνα. Ψάχνουμε κι έξω από κει, στον ευρύτερο χώρο.. Με ευρωπαικό προσανατολισμό, δημοκρατικούς ανθρώπους, πολιτισμένους ανθρώπους, που έχουν και μία επιρροή στις τοπικές κοινωνίες”.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε εκτενή αναφορά στον Σταύρο Καλογιάννη, τονίζοντας ότι έγινε συζήτηση μαζί του για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννινα. Όμως η επιθυμία του ήταν να μείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, να είναι δηλαδή και πάλι υποψήφιος βουλευτής. Η επιθυμία αυτή έγινε σεβαστή από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.. Με λίγες φράσεις λοιπόν έβαλε τέλος και σ΄αυτά τα μυθεύματα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ