Ετοιμάζονται 150 νέοι δημοτικοί λαχανόκηποι

LAXANOKHPOS

LAXANOKHPOSΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος του ΟΚΠΑΠΑ με τον πρόεδρο του οργανισμού Φίλιππα Τσουμάνη να αναφέρεται στις νέες πρωτοβουλίες, λέγοντας ότι «υλοποιούμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε απέναντι στους συμπολίτες μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσουμάνης έκανε γνωστό πως από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν δύο νέοι Βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Ανατολή και Μέλανδρα-Νέα Ζωή. Θα λειτουργήσουν σε μισθωμένα κτίρια, ωστόσο θα υπάρξουν προτάσεις για κατασκευή κτιρίων που θα διεκδικηθούν μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Παράλληλα στου ήδη υπάρχοντες Δημοτικούς Λαχανόκηπους προστίθενται κι άλλα 150 τεμάχια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 270 τεμάχια, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο.

Επίσης αυτή την περίοδο ο ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο ετοιμάζει το Δημοτικό Οδοντιατρείο το οποίο θα στεγαστεί στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ, όπου λειτουργούν ήδη το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο. «Ο χώρος έχει ετοιμαστεί, βρισκόμαστε στη φάση εγκατάστασης του οδοντιατρικού μηχανήματος και τις προμήθειας του υπόλοιπου εξοπλισμού», όπως είπε ο κ. Τσουμάνης.

Τέλος στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης των συμπολιτών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, άλλες δύο ενημερωτικές δράσεις, πέραν της μεθαυριανής ημερίδας για την «Ψυχική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία».

Συγκεκριμένα από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, σε συνεργασία με «το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά (έλεγχος: οδοντιατρικός, παιδιατρικός, οφθαλμολογικός, ΩΡΛ). Στις 27 Μαΐου και σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την θρόμβωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ